IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ниските лихви подлагат на натиск най-добрата пенсионна система в света

Пенсиите в Холандия вероятно ще бъдат понижени догодина

09:52 | 14.12.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последна актуализация: 14:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 4 години
При въведеното неправилно емитиране на пари е с нарастващи щети.При запазване на грешката на централната банка, колкото повече е икономическия растеж толкова повече са щетите. Нараства опасността за катастрофална национална криза.За да отложи открития стадий на кризата, централната банка въведе занижени лихви.Ако не бяха въведени отрицателните лихви, откритото начало на кризата щеше да е реалност.Спасението от кризата е възможно. За устойчив държавен просперитет е необходимо правилно емитиране на пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
pinoccio
преди 4 години
Банките им виновни. Ами то няма растеж, как банките да вдигнат лихвите. Банките не могат да бъдат оборудвани със стругарски цехове. Вдигането на лихвата довежда директно до трупане на дълг. Достигната е границата на растежа. Този проблем е представен като липса на инвестиции, липса на възвръщаемост. Интересното е, че има страх от споменаването на това, че е достигната тази граница на растежа. Казват го по всякакъв друг начин, но не и по този. Дори като кажат, че ниските лихви са виновни, така проблемът съвсем е заметен под килима. Няма растеж, това е. Банките са виновни дотолкова, доколкото са били инструмент за достигането на тази граница на растежа. Сега по принуда се прави експеримент колко време може да продължи това състояние. На икономистите им е ясно това положение, но те не могат да дадат рецепта, защото ще трябва да подгонят тия от ФЕД с тояги, а вече е късно. Сега и музеят на мадам Тюсо може да играе ролята на ФЕД. Всичко е замръзнало в позата на някакво метафизично очакване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още